Nasz lokal i jego historia
Miejsce, w którym pasja spotyka się z doświadczeniem i tradycją
Jedna z tapet położona w naszej restauracji
Przenieś się do Japonii pełnej mistycyzmu
Podczas tworzenia sushi ważny jest każdy szczegół. Dlatego zawsze stawiamy na wysoką jakość składników, staranne przyrządzenie oraz eleganckie podanie. Chcemy, aby nasi goście czuli się u nas wyjątkowo i mogli odpocząć przy zdrowym i smacznym posiłku. Dlatego dbamy także o miłą atmosferę i serwujemy subtelną, delikatną japońską muzykę, która koi zmysły. Pragniemy, aby TomaSushi było miejscem magicznym i odzwierciedleniem wielowiekowej japońskiej tradycji.
Nasza restauracja przy ul. Zasobnej 49 w Warszawie
Właścicielami restauracji TomaSushi są Tomasz Godlewski oraz jego żona Anna. Oboje, od ponad 20 lat związani są z kuchnią Japonii, a pod koniec 2019 roku otworzyli swój pierwszy własny lokal, w którym królują wzajemna miłość i szacunek. Każdego dnia, wraz ze swoim doświadczonym zespołem ciężko pracują, aby to kameralne miejsce stawało się coraz lepszym i jeszcze bardziej przyjaznym dla wszystkich gości.
Tomek to doświadczony Sushi Master z ponad 20-letnim doświadczeniem w przyrządzaniu sushi oraz innych specjałów kuchni japońskiej. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczynał w Hotelu Sheraton w Warszawie, gdzie odbywał praktyki. Kolejnym przystankiem na jego drodze zawodowej była praca w kuchni orientalnej pod czujnym okiem samego mistrza Sanada Changupeun. Od tego momentu jego kariera nabrała rozpędu i powiększał swoje doświadczenie w wielu cenionych restauracjach japońskich, m.in. Silk&Spicy. Jego talent i niezwykłe wyczucie smaku spowodowały, że przez kilka lat serwował sushi dla gości VIP z loży Diamond oraz Gold na Stadionie Miejskim Legii Warszawa im. Marszałka J. Piłsudkiego. Jest także jednym z kucharzy, do którego należy rekord Guinnessa pobity w Krakowie, dzięki ułożeniu największej na świecie mozaiki z sushi o wielkości aż 64m2 i złożonej z niemal 40.000 kawałków sushi.
Ania rozpoczynała swoją przygodę z sushi jako kelnerka. Jej charyzma, sumienność i umiejętność zarządzania zespołem, a także inne kluczowe predyspozycje menadżerskie szybko zostały dostrzeżone i umowżliwiły jej pracę na stanowiskach kierowniczych w wielu znanych restauracjach japońskich, nie tylko w Warszawie. Ostatecznie, swoje olbrzymie doświadczenie w obsłudze gości i prowadzeniu restauracji postanowiła wykorzystać przy rozwoju TomaSushi, które traktuje jak swój drugi dom.
Obietnica, którą złożyliśmy Wam i samym sobie
Stawiamy na zdrowe, świeże i przede wszystkim smaczne jedzenie oparte na japońskiej prostocie i bogactwie smaku
Historia naszej restauracji
to historia miłości
Historia miłości dwojga ludzi,
z której zrodziła się restauracja TomaSushi